طرز تهیه بستنی سنتی زعفرانی ایرانی

بستنی سنتی زعفرونی یه دسر قدیمی و خوش‌عطر ایرانیه که بافت کش‌دار و طعم لطیفش همه رو عاشق خودش می‌کنه. ترکیبی از شیر پرچرب، زعفرون، خامه، گلاب و پسته که اگه درست آماده‌ش کنی، یه بستنی واقعی مثل قدیما تو خونه داری!


مواد لازم برای حدود ۴ نفر:

  • شیر پرچرب: ۱ لیتر

  • شکر: ۱ پیمانه

  • ثعلب (پودر): ۱ قاشق غذاخوری سرصاف

  • زعفران دم‌کرده غلیظ: ۲ قاشق غذاخوری

  • گلاب: ۲ قاشق غذاخوری

  • هل ساییده: ½ قاشق چای‌خوری (دلخواه)

  • خامه: ۲۰۰ گرم

  • خلال پسته: به میزان دلخواه


🌿 مراحل تهیه بستنی سنتی زعفرونی:

۱. آماده‌کردن خامه یخی:

خامه رو داخل کیسه فریزر بریز و با پشت قاشق صافش کن تا به‌صورت لایه‌ای نازک دربیاد. بذارش توی فریزر تا کاملاً یخ بزنه. بعد که سفت شد، با چاقو یا دست تکه‌تکه‌اش کن و دوباره برگردون فریزر. قراره آخر کار به بستنی اضافه‌ش کنی.

۲. جوشاندن شیر

شیر رو بریز تو قابلمه و روی حرارت ملایم بذار تا شروع به جوشیدن کنه. بعد از جوش اومدن، شکر رو اضافه کن و هم بزن تا کاملاً حل بشه. زیر شیر رو خاموش کن. حالا زعفرون، گلاب و هل رو هم بریز توش.

۳. اضافه‌کردن ثعلب:

یک لیوان از شیری که جوشیده رو بذار خنک بشه و بعد ثعلب و حدود ۱ قاشق غذاخوری شکر رو با هم مخلوط کن تا ثعلب گلوله نشه. بعد، کم‌کم این ترکیب رو به شیر زعفرونی شده اضافه کن و هم‌زمان با همزن خوب هم بزن تا مایه غلیظ بشه.

بستنی سنتی زعفرانی ایرانی

۴. خنک‌کردن و فریز کردن:

تو این مرحله شیر رو تو یه ظرف فلزی یا استیل بریز و بذار تو فریزر.
هر 30 دقیقه یه‌بار دربیارش و با همزن خوب همش بزن تا یخ نزنه و بافت یکنواختی بگیره. این کار رو ۳ تا ۴ بار تکرار کن. (البته اگه دمای فریزر شما سردتر باشه، باید هر 20 دقیقه یکبار این کار رو انجام بدید.

۵. اضافه‌کردن خامه و پسته:

تو آخرین مرحله از هم‌زدن، خامه‌های یخ‌زده و خلال پسته رو اضافه کن و مخلوط کن. بعدش دوباره ظرف رو بذار توی فریزر و این بار بذار ۴ تا ۶ ساعت کامل ببنده و فرم بگیره.

saffron icecream


نکات مهم:

ثعلب باعث کش‌دار شدن و فرم‌گرفتن بستنی میشه، حذفش نکن.
✅ از شیر پرچرب یا شیر محلی استفاده کن تا بافت بستنی نرم و عالی بشه.
✅ هرچی زعفرونت مرغوب‌تر باشه، طعم و رنگ بستنی قوی‌تر و جذاب‌تر میشه.
✅ بهتره ظرف بستنی فلزی باشه تا زودتر و بهتر ببنده.


نوش جان! 😍🍨

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *