طرز تهیه بستنی سنتی زعفرانی ایرانی
بستنی سنتی زعفرونی یه دسر قدیمی و خوشعطر ایرانیه که بافت کشدار و طعم لطیفش همه رو عاشق خودش میکنه. ترکیبی از شیر پرچرب، زعفرون، خامه، گلاب و پسته که اگه درست آمادهش کنی، یه بستنی واقعی مثل قدیما تو خونه داری!
مواد لازم برای حدود ۴ نفر:
-
شیر پرچرب: ۱ لیتر
-
شکر: ۱ پیمانه
-
ثعلب (پودر): ۱ قاشق غذاخوری سرصاف
-
زعفران دمکرده غلیظ: ۲ قاشق غذاخوری
-
گلاب: ۲ قاشق غذاخوری
-
هل ساییده: ½ قاشق چایخوری (دلخواه)
-
خامه: ۲۰۰ گرم
-
خلال پسته: به میزان دلخواه
🌿 مراحل تهیه بستنی سنتی زعفرونی:
۱. آمادهکردن خامه یخی:
خامه رو داخل کیسه فریزر بریز و با پشت قاشق صافش کن تا بهصورت لایهای نازک دربیاد. بذارش توی فریزر تا کاملاً یخ بزنه. بعد که سفت شد، با چاقو یا دست تکهتکهاش کن و دوباره برگردون فریزر. قراره آخر کار به بستنی اضافهش کنی.
۲. جوشاندن شیر
شیر رو بریز تو قابلمه و روی حرارت ملایم بذار تا شروع به جوشیدن کنه. بعد از جوش اومدن، شکر رو اضافه کن و هم بزن تا کاملاً حل بشه. زیر شیر رو خاموش کن. حالا زعفرون، گلاب و هل رو هم بریز توش.
۳. اضافهکردن ثعلب:
یک لیوان از شیری که جوشیده رو بذار خنک بشه و بعد ثعلب و حدود ۱ قاشق غذاخوری شکر رو با هم مخلوط کن تا ثعلب گلوله نشه. بعد، کمکم این ترکیب رو به شیر زعفرونی شده اضافه کن و همزمان با همزن خوب هم بزن تا مایه غلیظ بشه.
۴. خنککردن و فریز کردن:
تو این مرحله شیر رو تو یه ظرف فلزی یا استیل بریز و بذار تو فریزر.
هر 30 دقیقه یهبار دربیارش و با همزن خوب همش بزن تا یخ نزنه و بافت یکنواختی بگیره. این کار رو ۳ تا ۴ بار تکرار کن. (البته اگه دمای فریزر شما سردتر باشه، باید هر 20 دقیقه یکبار این کار رو انجام بدید.
۵. اضافهکردن خامه و پسته:
تو آخرین مرحله از همزدن، خامههای یخزده و خلال پسته رو اضافه کن و مخلوط کن. بعدش دوباره ظرف رو بذار توی فریزر و این بار بذار ۴ تا ۶ ساعت کامل ببنده و فرم بگیره.
نکات مهم:
✅ ثعلب باعث کشدار شدن و فرمگرفتن بستنی میشه، حذفش نکن.
✅ از شیر پرچرب یا شیر محلی استفاده کن تا بافت بستنی نرم و عالی بشه.
✅ هرچی زعفرونت مرغوبتر باشه، طعم و رنگ بستنی قویتر و جذابتر میشه.
✅ بهتره ظرف بستنی فلزی باشه تا زودتر و بهتر ببنده.
نوش جان! 😍🍨