برای آموزش پخت قرمهسبزی خونگی لذیذ به سبک لیلا بانو میبایست ابتدا سبزیهای تازه و مناسبی تهیه شود. آیا میدانید سبزیهای خورش قرمه سبزی شامل چه مواردی میشود؟ در ادامه این مطلب میتوانید با سبزیهای مورد نیاز و همچنین طرز تهیه خورشت قرمه سبزی آشنا شوید.
سبزیهای مورد نیاز جهت تهیه قرمه سبزی مجلسی
- شنبلیله (مقدارش کم باشد تا تلخ نشود)
- تره
- جعفری
- گشنیز
مواد لازم
- سبزیجات مخصوص (در بالا توضیح داده شده)
- لوبیا قرمز (نکته: لوبیا باید از یک شب قبل در آب خیسانده شود)
- گوشت قرمز
- لیمو عمانی
- رب
- روغن مایع
- پیاز
- زردچوبه
- نمک
- فلفل سیاه (در صورت دلخواه)
آموزش پخت
ابتدا سبزیها را خرد و سرخ میکنیم. در قابلمهای جداگانه پیاز را که به صورت نگینی خرد شده، در روغن داغ تفت میدهیم؛ کمی که پیاز پخته شد و رنگ آن تغییر کرد، گوشت را به آن اضافه میکنیم؛ سپس اجازه میدهیم تا مقداری با پیاز سرخ شود. اکنون میتوانیم به گوشت و پیاز، مقداری زردچوبه اضافه کنیم تا گوشت و پیاز خوشرنگ و خوشطعم شود؛ همچنین این کار باعث میشود تا بوی زهم گوشت از بین برود. در مرحله بعد نمک و رب را اضافه میکنیم. اکنون اجازه میدهیم رب کمی سرخ شود تا رب ما از خامی درآید.
بعد از اینکه گوشت مقداری تفت داده شد، سبزی و لوبیا را اضافه میکنیم. پس از دو دقیقه تفت دادن، آب به آن اضافه میکنیم و لیموهایی را که از قبل سوراخ کردهایم، به خورش اضافه میکنیم. برای این خورش حدود سه ساعت زمان لازم است تا جا بیفتد (روغن بیاندازد). البته با توجه به گوشت انتخابی شما، زمان پخت خورشت متفاوت است. برای مثال گوشت گوسفندی، بسیار لطیف و زودپخت است. گوشت گوساله و گاو دیرتر پخته میشود.
نکتههای کلیدی
اگر میخواهید رنگ خورشت شما تیرهتر باشد، باید سبزیها بیشتر سرخ شوند.
طبع این خورشت، سرد میباشد. و باید از سالاد یا چاشنی در کنار آن استفاده کنیم تا طبع گرم داشته باشد. به عنوان مثال برای سرو برنج و خورشت قورمه سبزی میتوانید از سالاد شیرازی همراه با چاشنی سبزیجات گرم یا ماست و موسیر استفاده کنید.
نوش جان