برای آموزش پخت آش دوغ خونگی لذیذ به سبک لیلا بانو میبایست ابتدا سبزیهای تازه و مناسبی تهیه شود. آیا میدانید سبزیهای آش دوغ اردبیلی شامل چه مواردی میشود؟ در ادامه این مطلب میتوانید با سبزیهای مورد نیاز و همچنین طرز تهیه آش دوغ آشنا شوید.
مواد لازم
- سبزی مخصوص آش دوغ (گیشنیز جعفری تره سیر تازه)
- دوغ(ترش)
- برنج
- نخود
- گوشت چرخ کرده
- نمک
- پیاز
- نعنا خشک
- روغن
طرز تهیه آش دوغ مجلسی
ابتدا نخودها را از شب قبل خیس گذاشته و دو بار آب آن را عوض کنید، سپس نخودها را در قابلمه ای ریخته، روی آن آب میریزیم و میگذاریم پخته شود. سبزیها را پاک کرده، شسته و به اندازهی دلخواه خرد میکنیم، توجه داشته باشید هر چه مقدار سیر آن بیشتر باشد طعم آش دوغ لذیذتر است، یک عدد پیاز را رنده کرده(رنده ریز) و گوشت چرخکرده را به پیاز اضافه میکنیم،نمک و فلفل سیاه به دلخواه می افزاییم و خوب ورز میدهیم. کمی دست خود را خیس کنید و مقداری از گوشت را کف دست گرد کنید از فندق کمی بزرگتر و همه را در ظرفی کنار بگذارید.
دوغ را در قابلمهای میریزیم و روی حرارت میگذاریم، آرام آرام هم میزنیم سپس برنج را افزوده تا جوش بیاید، این کار باعث میشود دوغ بریده نشود؛ سبزیها و نخود رابه دوغ و برنج اضافه میکنیم. بعد از چهل دقیقه جوشیدن؛ البته یادتان باشد چند دقیقه یک بار هم بزنید؛ گوشت ها را داخل آش بریزید و آن را بچشید اگر نیاز به نمک داشت اضافه کنید. برای این که آش شما جا بیفتد حدود چهل دقیقه نیاز دارید تا جا بیفتد. برای سرو آش خود، مقداری نعنا را در روغن داغ تفت دهید و روی آن بریزید.
نکات مهم
اگر سیر تازه نداشتید میتوانید از سیر خشک استفاده کنید و اگر تمایل نداشتید میتوانید از گوشت برای آش خود استفاده نکنید.
نوش جان