طرز تهیه شیرینی مربایی (شیرینی مشهدی) 🍪✨
طرز تهیه شیرینی مربایی مشهدی : شیرینی مربایی یکی از محبوبترین شیرینیهای عید و همچنین نوستالژی و خاطره انگیز است و عصرانههای خوشمزه با این شیرینی گوشه ای از خاطرات کودکی را همیشه زنده نگه میدارد. بریم ببینیم طرز تهیه شیرینی مربایی چطوری هست..
مواد لازم:
- آرد: ۲.۵ لیوان (حدود ۳۰۰ گرم)
- کره یا مارگارین: ۱۵۰ گرم (نرم شده در دمای محیط
- پودر قند: ۱/۲ لیوان (حدود ۷۵ گرم)
- تخممرغ: ۱ عدد
- وانیل: ۱/۲ قاشق چایخوری
- بکینگ پودر: ۱ قاشق چایخوری
- نشاسته ذرت: ۳ قاشق غذاخوری اختیاری
- مارمالاد یا مربای دلخواه: به مقدار لازم (تمشک، توتفرنگی یا زردآلو عالیه)
طرز تهیه شیرینی مربایی(شیرینی مشهدی)
- تهیه خمیر: کره نرم شده و پودر قند را با همزن برقی بزنید تا کرمرنگ و سبک شود. سپس زرده تخممرغ و وانیل را اضافه کنید و مخلوط کنید.
- اضافه کردن مواد خشک: آرد، بکینگپودر و نشاسته ذرت را کمکم به مواد اضافه کرده و با لیسک مخلوط کنید، سپس با دست ورز دهید تا خمیر نرم و لطیفی به دست آید و به دست نچسبد.
- استراحت خمیر: خمیر را در نایلون بپیچید و ۳۰ دقیقه در یخچال قرار دهید.
- قالب زدن: خمیر را روی سطح آردپاشیشده با وردنه باز کنید (ضخامت حدود ۳ میلیمتر) و با کاتر یا قالب های مخصوص به دلخواه قالب بزنید. برای نیمی از شیرینیها وسط را به شکل دایره سوراخ کنید.
- پخت: شیرینیها را در سینی فر بچینید و در فر از قبل گرمشده با دمای ۱۷۵ درجه سانتیگراد به مدت13 تا 15 دقیقه بپزید (فقط کمی تغییر رنگ دهد).
- اضافه کردن مربا: بعد از خنک شدن، روی شیرینیهای کامل مربا بگذارید و شیرینیهای سوراخدار را روی آن قرار دهید.
- تزئین: میتوانید کمی پودر قند روی شیرینیهای مربایی بپاشید یا با شکلات ذوبشده و همچنین با پودر نارگیل پودرپسته پودر گل محمدی تزئین کنید.
🌸 نکته:
- اگر فر ندارید، میتوانید شیرینی را در تابه با حرارت ملایم و درب بسته بپزید.
- برای عطر بهتر، کمی رنده پوست پرتقال یا هل به خمیر اضافه کنید.